МАРИЯ СОМОВА

МАРИЯ СОМОВА

Experiences in:

МАРИЯ СОМОВА: „УСЕЩАНЕТО ЗА КРАСОТА Е ВДЪХНОВЯВАЩО“

Да си винаги в крак с последните иновации в областта на професионалната козметика и козметичната апаратура е изключително важно, особено в днешния динамичен свят, в който всеки клиент изисква най-доброто от света на красотата. Представяме ви г-жа Мария Сомова, която е успяла да създаде два елитни центъра за красота под бранда Aesthethic & Laser Body КАЛО и е спечелила доверието на много клиенти, които и до ден-днешен я търсят за козметични терапии, професионални съвети и консултации.

Мария Сомова е козметик с дългогодишен опит, управител и собственик на две непрекъсното развиващи се козметични студиа под бранда Aesthethic & Laser Body КАЛО. Г-жа Сомова практикува професията КОЗМЕТИК от 25 години, като във времето е успяла да надгради първия си салон до два елитни центъра за красота, които покриват всички козметични нужди на клиентите – козметика, маникюр, педикюр и фризьорство.

„Всяка година се разрастваме все повече и повече, работим с най-висок клас професионална козметика и козметична апаратура, постигаме отлични резултати и, разбира се, отговаряме на всички европейски стандарти.

Aesthethic & Laser Body КАЛО има много лоялни клиенти, които изпращат своите близки, приятели и познати при нас. Всички те ни се доверяват за грижата за красотата си, за което им поднасяме своите най-искрени благодарности.“, споделя г-жа Сомова.

 

За професията КОЗМЕТИК

Професията КОЗМЕТИК ме привлече с това, че мога да помагам на хората не само като грижа за красивата визия, но и като вътрешно усещане за самочувствие, хармония и спокойствие. Твърдението, че „Красотата отвън идва и отвътре“ е абсолютно вярно, защото каквито и луксозни продукти клиентът да ползва, ако няма правилната насока за тяхната употреба, както и вътрешното усещане за спокойствие, няма да постигне желания ефект. Постепенно през годините аз станах доста добър психолог, опознавайки нуждите на клиентите, които, разбира се, с течение на времето се променят, тъй като самите клиенти израстват както професионално, така и възрастово.

Изключително приятно е да видиш как дамата казва с усмивка: „Благодаря ви, чувствам се прекрасно.“ и то не само, защото е почувствала великолепните аромати от новата козметична терапия и кожата на лицето й е блестяща и порцеланова, а просто защото е усетила личната грижа към самата нея. Да, личното внимание е изключително важно, защото все повече хора имат нужда от персонализирана грижа и истинско разбиране за техния конкретен проблем.

ЗА ВДЪХНОВЕНИЕТО В ЕЖЕДНЕВНАТА ПРАКТИКА

Най-голямото ми вдъхновение е, че екипът обича своята работа и практикува професията си с любов. Моите специалисти са с мен от дълги години и винаги са ме подкрепяли във всяко начинание, освен това ако аз греша, защото никой не е безгрешен. В лицето на моя екип имам много добър коректив и заедно решаваме проблемите, за да продължим успешно напред и, разбира се, по-мотивирани.

Определено изграждането на такъв екип е трудно, изискват се компромиси, сериозна подкрепа от моя страна и отлична мотивация. Също така и грижа към развитието на специалистите и израстването им в професията, което е свързано с немалко инвестиции. Но желаейки екипът ми да е в крак с иновациите, да е мотивиран, да харесва работата си, да дава всичко от себе си и да осигури най-добрата грижа за клиентите, аз непрекъснато инвестирам в курсове и обучения.

ЗА КРАСОТАТА С ЛЮБОВ

Усещането за красота е вдъхновяващо, когато си уверен в себе си и удовлетворен от работата си – всичко това се изписва визуално на лицето ти. Да, иновациите в областта на козметиката и апаратурата ни подпомагат много в нашата работа, но е изключително важно клиентът да ни потърси навреме, за да можем да поддържаме неговата външна и вътрешна красота за достатъчно дълъг период от време.

ЗА ЕЖЕДНЕВНИТЕ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВА

Важно е към всеки клиент да имаме различен и индивидуален подход, съобразен с неговите изисквания и желания. Трудно е наистина, но с годините аз се научих да подреждам приоритетите си, съобразявайки ги съответно както с клиентите, така и с графиците на салоните ни. Случвало се е в един и същи ден да премина през всички знания, които съм придобила в годините. Изисква се много голяма концентрация, за да дадеш най-доброто от себе си и да бъдеш абсолютно прецизен към различните клиенти. Да, тогава се прибираш уморен и дори изчерпан емоционално, но пък си доволен, че си се справил безупречно.

ЗА НЕПРЕКЪСНАТОТО РАЗВИТИЕ

В никакъв случай не можем да си позволим застой в развитието, защото самите клиенти го изискват. Днес те са много информирани и ако искаме да отговорим на техните високи изисквания за красива визия и търсенето на най-новите козметични терапии, няма как да не сме в крак с последните тенденции в областта на грижата за красотата.

 

За контакти:

Aesthetic & Laser Studio КАЛО

София, бул. Витоша 66, тел. 0886 113 145

София, Младост 1А, ул. Кръстьо Раковски 12, тел. 0885 605 304

www.kalo-cosmeticstudio.com

Sorry I am not available at this moment!

Leave a Reply


Салон Младост I

Работно време

 • Понеделник - Събота
  10:00 - 19:00
 • Неделя
  почивен ден

Салон Център

Работно време

 • Понеделник - Петък
  09:00 - 20:00
 • Събота
  10:00 - 18:00
 • Неделя
  почивен ден