Услуги

КОМПЛЕКСЕН МЕТОД ЗА ПЕРФЕКТНО ИЗВАЯНО ТЯЛО

Комплексен метод за отслабване, премахване на целулита, стягане на кожата и извайване на тялото, който съчетава пресотерапия, инфрачервено излъчване и електростимулация и гарантира отлични и дълготрайни резултати.

ПРЕСОТЕРАПИЯ

Пресотерапията е изключително ефективен метод за борба с целулита, който чрез стимулиране на лимфния дренаж помага на тялото да се освободи от натрупаните токсини по естествен начин. Подобрява и кръвообращението, което води до по-добро насищане с кислород както на третираните зони, така и на целия организъм. Още след първата процедура чувството за умора в краката и ръцете изчезва, ще усетите невероятна лекота и релакс.

ИНФРАЧЕРВЕНО ИЗЛЪЧВАНЕ

Инфрачервените лъчи са електромагнитни вълни с дължина на вълната от 0,7 до 300 µm. Често инфрачервените лъчи носят наименованието топлинни лъчи, поради силно изразения топлинен ефект върху човешката кожа при доближаване до силно нагрети тела, които са основните източници на инфрачервено излъчване. Доказано е, че инфрачервените лъчи имат оздравително, противовъзпалително, стимулиращо и възстановяващо действие.

ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯ

При електростимулацията се стимулират мускулните влакна чрез нискочестотни електрически импулси. Физиологичните контракции, предизвикани от електростимулацията позволяват на мускулите да увеличат обема, силата и издръжливостта си и да изгорят локално натрупаните мазнини.

Благодарение на този комплексен метод вече не е трудно да оставите целулита в миналото и да постигнете тялото на мечтите си. Броят процедури се определя строго индивидуално и зависи от изходното състояние, степента на целулит и количеството мастни натрупвания.

Цена: 60 минути –

Какво представляват пресотерапията, инфрачервеното излъчване и електростимулацията, безопасни ли са за организма и как спомагат за премахване на целулита и извайване на тялото?

ПРЕСОТЕРАПИЯ

Пресотерапията е изключително ефективен метод за борба с целулита, който чрез стимулиране на лимфния дренаж помага на тялото да се освободи от натрупаните токсини по естествен начин. Подобрява и кръвообращението, което води до по-добро насищане с кислород както на третираните зони, така и на целия организъм. Още след първата процедура чувството за умора в краката и ръцете изчезва, ще усетите невероятна лекота и релакс. Тайната е в специалното „облекло“, което се слага по време на процедурата и е свързано към апарат, от който се управлява налягането в различните части на „облеклото“. Чрез увеличаване и намаляване на налягането се извършва приятен механичен масаж на тялото, който подобрява кръвообращението и лимфотока и ускорява метаболизма на кожните клетки. Това води до редуциране на целулита, а след няколко процедури и до намаляване размера на обиколките. И всичко това, докато лежите и си почивате.

Установено е, че пресотерапията активира пасивната част на кръвообращението – вените и лимфните съдове, стимулира дренажа на натрупаните токсини към прочистващите органи, премахва отоците, има болкоуспокояващ ефект, осигурява обща релаксация и цялостно възстановяване на организма. Апаратът за пресотерапия извършва лимфен дренаж, ефикасно отстраняващ застойните явления в тъканите, които неизбежно възникват с възрастта вследствие натрупването на излишни килограми или появата на някои заболявания.

Противопоказания за пресотерапия: дълбока венозна тромбоза, сърдечна недостатъчност, остри инфекции, при наличие на болка или изтръпване на краката.

ИНФРАЧЕРВЕНО ИЗЛЪЧВАНЕ

Инфрачервените лъчи са електромагнитни вълни с дължина на вълната от 0,7 до 300 µm. Често инфрачервените лъчи носят наименованието топлинни лъчи, поради силно изразения топлинен ефект върху човешката кожа при доближаване до силно нагрети тела, които са основните източници на инфрачервено излъчване.

Доказано е, че инфрачервените лъчи имат оздравително, противовъзпалително, стимулиращо и възстановяващо действие. Учените са установили, че най-полезно въздействие за човека има дълговълновото инфрачервено излъчване и особено лъчите с дължина на вълната 5-15 µm, наречени „Лъчи на живота“. В този диапазон е и излъчването от човека. Затова всеки уред, произвеждащ дълговълново инфрачервено излъчване може да се използва за укрепване на здравето, тъй като засилва имунната защита на организма, има превантивен и лечебен ефект срещу различни заболявания.

През 1894 г. Келог въвежда електрическите лампи с нажежаема жичка в лечебните терапии, т.е. открито е въздействието на инфрачервените лъчи върху организма и започва широко приложение на метода за лечение на много заболявания. По-късно е разработена и терапевтична апаратура на основата дълговълновото инфрачервено излъчване – инфрачервени сауни, различни лампи, вибромасажори и др.

Изследвания на тема „Дълговълновото инфрачервено излъчване и въздействието му върху човешкото тяло“ са проведени в медицински лаборатории на Япония, САЩ, Русия, Китай и потвърждават терапевтичното действие на дълговълновите инфрачервени лъчи върху човешкия организъм.

Доказано е, че дълговълновото инфрачервено излъчване подобрява състоянието на мускулатурата и тъканите, намалява мускулните крампи, премахва „мускулна треска“, облекчава болката при различни разтежения и травми. Също така стимулира кръвообращението, нормализира кръвното налягане, намалява нивата на холестерола в кръвта и съответно риска от сърдечносъдови заболявания. Инфрачервените лъчи имат доказан антицелулитен и отслабващ ефект – подобреното кръвообращение и ускорен метаболизъм водят до редуциране на целулита и извеждане на задържаните течности от организма чрез потта, както и до изгаряне на излишните мазнини.

И не на последно място инфрачервеното излъчване премахва стреса, създава усещане за спокойствие и комфорт на тялото.

ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯ

При електростимулацията се стимулират мускулните влакна чрез нискочестотни електрически импулси. Физиологичните контракции, предизвикани от електростимулацията позволяват на мускулите да увеличат обема, силата и издръжливостта си и да изгорят локално натрупаните мазнини.

С помощта на електростимулацията могат да се стимулират мускулните влакна по същия начин както и с физически упражнения. Това води до стягане и тонизиране на мускулите на цялото тяло, ускоряване на метаболизма, регулиране работата на ендокринната система, намаляване на целулита и изглаждане на кожата. Процедурата задейства процеса на разграждане на складираните мазнини и води до намаляване обиколките на тялото в сантиметри. Електрическият ток е променлив, има ниска честота и се доставя до мускулите в серия от кратки импулси с дължина няколко милисекунди. Чрез промяна на силата на тока, продължителността на импулса, форма на вълната и на времето за почивка между всяка мускулна контракция, електростимулацията може да бъде персонализирана в зависимост от конкретните нужди на клиента.

Противопоказания за електростимулация: остри инфекциозни болести, сърдечносъдови и онкологични заболявания, бременност, сериозни ставни проблеми.

При комплексния метод за извайване на тялото броят процедури се определя строго индивидуално и зависи от изходното състояние, степента на целулит и количеството мастни натрупвания.

Цена: 60 минути –Салон Младост I

Работно време

 • Понеделник - Събота
  10:00 - 19:00
 • Неделя
  почивен ден

Салон Център

Работно време

 • Понеделник - Петък
  09:00 - 20:00
 • Събота
  10:00 - 18:00
 • Неделя
  почивен ден